don't drink & drive, take a redbull and fly!

Hejhopp!
Nu ska jag ta upp något som jag är så SJUKT trött på, nämligen ''alkohol''.
Jag vet att att jag kommer få massa hat-kommentarer men jag vill bara
att ni ska veta vart jag står & vad jag tycker om denna drog.

Så:
Jag är nog en av dom få 15-16:åringar som inte dricker. Så ska det vara, men tydligen inte längre.
För när folk kommer fram till mig och frågar t.ex ''hur mycket har du druckit?'', ''dricker du?''.
Så svarar jag kort och gott: ''Nej''.
Vad händer då? Jo, personen tappar nästan hakan och tror jag ljuger. För tydligen är det ''normalt'' att
man dricker redan vid 13 års ålder. Plötsligt är det jag som står med hakan ner till fötterna då jag ser 13 åriga flickor & pojkar som försöker se vuxna ut med en ny tänd cigarett i handen. Väx upp, för fan?
Vad är grejen med att redan vi en sådan låg ålder ligga medvetslös i en park med en spya bredvid sig och kåta fulla gubbar som kommer och går. Kul, att ha ett rykte redan efter första dagen på högstadiet. Way to go!
Folk idag fattar ju inte vad alkoholen gör till en? Dom fattar inte att dom skapar ett nytt liv.
Ni som nu är ''erfarna'' av drickande kanske känner igen er när jag skriver detta:
Du kanske är väldigt blyg av dig och vågar knappt prata med killar/tjejer. Åh, vad pinsamt det är när han/hon kollar på dig. Du vågar inte ens kolla åt hans/hennes håll. Men så ska du på fest den kvällen och du vet att just den personen som du kanske spanat in ska komma dit. Men du är ju så jävla blyg. Vad gör du?
Jo, du börjar dricka. Glas efter glas, sen efter ett fåtal av den ''magiska'' drycken så vågar du precis allt.
Du är inte den blyga tysta tjejen/killen längre. Nejnej, du är som född på nytt. Nu är du den modiga pratglada typen. Och du nästan slänger över dig den personen som du hade ett extra öga på. Ni strular och allt är bara för bra för att vara sant. Men sen när du vaknar upp
i någon random's persons soffa så är du dig själv igen.
Och den där personen från igår ringer till dig och vill träffas och du bara lägger på. Du vågar ju inte prata med honom/henne. Nej gud nej! Men på lördag kanske?
Då du har din bästa vän där som hjälper dig på traven.
Spriten.
Grattis, du förlorade precis chansen med den sötaste killen/tjejen i hela världen!
Istället blir du den eftertraktade player'n som sedan i livet slutar som en alkoholist. Jippi!

Nej, men varför riskera sitt liv i förtid? Varför inte kunna vara barn så länge det går?
Det mesta beror väl på ens föräldrar skulle jag tro.
Hur som helst så ni som nu ''dricker'' och har i er ALLT för mycket. Så tänk på era vänner, familj och kanske flickvän/pojkvän som är oroliga över er? En vacker dag kanske ni inte har kvar dom längre.
Klart ni får dricka & ha er, det är ju era liv. Men man kan dricka med måtta.
Sen sätter man inte en ''myndighets''-gräns i onödan.

Så vart står jag?
- Jag går på fester det gör jag, men jag dricker inte. Klart jag har smakat, that's all.
Men jag har minst lika kul som alla andra på samma fest, utan alkohol pulserande i mig!

En av mina kompisar sa då vi en gång dansade till hög musik:
''Oh herregud, jag kan INTE dansa NYKTER!''
För så är det nog.

Ha det bäst,
peace 57
dtjy

Kommentarer

Emma

Tycker att det är självklart att du ska få skriva din åsikt och att det ligger något i det du säger men jag tycker inte heller att man ska dra alla över en kam. För visst är det så att vissa bara häller i sig osv för att bli så fulla som möjligt och vara "coola", men det finns även många som inte har planerat att bli så fulla heller. Det finns ju hur mycket som helst som påerkar att man blir fullare än man vill, det räcker ju med att man dricker liiiite för snabbt eller har ätit lite för dåligt den dagen. Jag har varit riktigt full en gång vilket berodde på precis det, men jag drack i princip ingenting och det är helt klart det värsta jag har varit med om, och jag hade aldrig i mitt liv gjort det om jag hade vetat att det skulle bli så. Sen finns det ju förstås de som planerar att bli så fulla men större delen gör faktiskt inte det. tycker att det är lite sådär också att säga negativa saker om folk/beteenden när man inte har upplevt det själv, typ "åh vad jag hatar spanien" när man inte ens har varit där. Inte alls samma sak egentligen men samma princip. Något som jag mååste säga är att jag var precis lika mycket emot alkohol som du för ett år sen, nästan mer. Och jag uttryckte imte bara min åsikt såhär utan jag var nästan elak mot de somdrack för att jag störde mig nått så otroligt på de som drack. Så jag fattar vad du menar.

13:48:51 / 2011-06-16 - http://Photosbyemma.wordpress.com

Emma

Neeej, menar inte alls att det var elakt sagt, självklart inre. Menade inte heller att du inte vet vad alkoholen gör med en, men att du kanske inte vet varför personen i fråga dricker eller hur den upplever det, liksom. Men förstår vad du

Menar, det gör jag verkligen, tycker bara inte om när folk drar alla över en kam.. :)

15:02:07 / 2011-06-16 - http://Photosbyemma.wordpress.com

Bente!

Det var väldigt bra skrivit! :)

11:04:45 / 2011-06-17

sofie

börjar nästan gråta, känner mig hemsk. AGENS, jag älskar dig och jag vill inte mista dig. Jag kankse borde se över mina "festvanor", jag menar, jag känner igen sjukt mycket av det "Ni strular och allt är bara för bra för att vara sant. Men sen när du vaknar upp

i någon random's persons soffa så är du dig själv igen." Så sjukt sant.Dock var personen jag sov hos otroligt snäll och jag har träffat honom några gånger efter, men ändå.Hur som helst, fortsätt vara nykter! PUSS<3

09:48:30 / 2011-06-22 - http://inala.blogg.se/

Carin Hedengård

Hur bra som helst Agnes! Det är viktigt att visa var man står och att kompisarna förstår att du gillar dem ändå. Men för den skull behöver inte du ta in alkohol. Heder till min supersköna dotter.

17:13:11 / 2011-06-25Name Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign p� www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus